meja makan kedai luar

Bismillah.

Last saturday kami pergi cucuk Aman untuk 15 bulan. Alhamdulillah, so far semua OK. Jumpa Dato Mussa dan Datin Marziah (paed genodermatoses si Aman). Dato Mussa kategorikan Aman as anak yang kurus. Aman just enter 7kgs pada umur 15 bulan. So, dapatlah si Aman vitamin tanpa gula. Alhamdulillah, Aman ni mudah aje bagi dia makan ubat. Mungkin sejak kecil lepak hospital. Ekekek. Mengucap panjang jugak Dato Mussa tengok result blood test Aman – tak pernah saya jumpa kes si Aman ni. Banyak sangat tak boleh makan. Tapi takpe.. (til now Aman mesti menangis jumpa Dato Mussa. Suara kuat kot).

Datin Marziah pulak cakap Aman makin better. Alhamdulillah. Dia kata teruskan buat semua yang kami jaga sekarang ni. SW mengecek Tubifast, akhirnya dapat free. Kihkih… rezeki. Agak payah nak dapat Tubifast kat Malaysia. Yang kami google semua kene beli online dari Aussie. Even, Datin pun cakap memang takde kat Malaysia. Phew lega.. hope pasni tayah beli dah.

Ahad, saya jumpa Yat dan Amy. Punyalah lama tak jumpa. Those two – my good friends since zaman bujang. Dari zaman kami makan laksa kedai Ampang Park, until bertunang dan kawin, kini masing-masing ada anak. Amy kawin dulu, tapi rezekinya lambat. Yat kawin paling last, tapi orang pertama dapat Aliy.

Hope this ukhwah will long lasting lah. Aman enjoy lah main ngan Baba dia. While Ibu, sembang bagai nak rak. This week bawak Aman naik train Senandung Langkawi – memory daun pisang Ibu dan Baba la. Balik naik flight.

Til then.. Assalammualaikum.

image

Aman kalau jumpa cupboard. Kalau kat rumah, entah berapa kali dia ponggah almari baju saya. Geram betul!

image

Bored.

image

Kid, Amy and Thaqif. Yat and Aliy, without Nuar (on call pulak). Ibu, Baba and Aman.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: