Kemas meja lepas subuh #2

Bismillah.

Quick entry lagi. Kerana kesibukan.

Aman:

Yup, its all about Ahmad Aman. Awal bulan august, saya dan suami decided tukar sekolah Aman. Ameen’s Kinderjoy was good. Tapi few sebab kami terpaksa membuat keputusan drastik. Antaranya, jalan nak ke sana sedikit jem. Terutama bila project MRT dah semakin rancak. Kami masukkan Aman ke kindergarden depan rumah. Atas review dari jiran atas rumah.

Hari pertama hantar, tak sampai 2 jam, cikgu hubungi saya. Katanya Aman cranky dan merah satu badan. Saya terus berlari ke kindergarden. Mintak SW pulang. Kami terus bawa Aman jumpa Paed – Dr.D.M.

Aman warded. SW yang mintak. Supaya Aman dapat relax dan di pantau. Kami mintak lab buat blood test. So, 5 harilah kami ber’hotel’an di KPJ. Result blood test – its sooooo not fair and lovely : )

Aman allergic to:

100% – cow milk

100% – goat milk

100% – wheat (babai kekuih, reroti dan pasta)

100% – cheese

100% – dust (carpet, fairy toys, cats & dogs)

Alhamdulillah. Kami terima dengan hati terbuka. Atleast until 5 years kata Dr.D.M. Alhamdulillah sebab Aman boleh terima ikan, ayam. Cukuplah bagi kami, plus ia bersifat sementara.

Setiap yang berlaku, Tuhan bagi ganjaran hebat. Hebat Aman ni. Hari pertama Aman warded, Cikgu terus hubungi kami. Tak  mampu jaga Aman kata mereka. He needs tempat yang selesa, yang boleh di jaga rapi dari segi kebersihan dan pemakanan. Kami faham. Tapi dalam masa yang sama, kami jadi risau juga – ada masa seminggu je nak cari sekolah yang baru.

Type je ‘daycare KD’, terus keluar nama Cutie Cottage. Saya terus mintak SW hubungi dan membuat appointment. Alhamdulillah, lepas Aman discharge, kami bawa Aman – penerimaan yang baik. So far, ini lah tempat yang kami rasa tenang tinggalkan Aman.

Antara sebab kami jatuh cinta pada CC – suasana tempat tidur, tempat main, tempat belajar – fully air conditioned. So Aman akan selesa Inshaallah. Seorang nurse untuk 2 orang baby. Penyediaan makanan yang baik – sayur organic, ayam kampung, seaweed.. saya puas hati bab makanan (lepas result Aman keluar, saya tak masak dah, Nurse cakap depa masak OK dah). Kami diberi jadual harian Aman, menu setiap minggu, laporan keluar masuk Aman secara online beserta image, even pukul berapa Aman poo poo pun akan diberitahu. hahahah so comel. And, sebab lokasinya depan office. Saya dibenarkan datang bila-bila masa untuk bf kan Aman. Alhamdulillah.

Aman sekolah baik baik ye sayang.

SW:

SW still orang yang sama. Garang. Hahaha.

Rupanya beliau dah pun membuat atucara anniversary ke-3 perkahwinan.

Terima kasih in advanced kerana merealisasikan antara salah satu childhood dream saya.

Saya:

Masih seperti biasa. Tudung senget bercermin mata. Berjubah tak kira masa. Ustajah wannebe di beri nama. Hahaha. Apalah bebudak opis ni.

Fyi, saya menunggu berita dari jauh. Untuk masa depan. Kalau ditakdirkan. Kalau belum rezeki, masih tetap di sini – di Bintang.

Till den.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: